Sfeerhaard voor binnen én buiten - van roomdivider tot terras pronkstuk

Overal in huis te plaatsen

Wat als de sfeerhaard overal in huis te plaatsen zou zijn? Midden in de kamer; als roomdivider tussen 2 vertrekken; in de slaapkamer... Zonder rekening te houden met de aanwezigheid van rookgaskanalen of gasaansluitingen! De mogelijkheden zijn dan slechts beperkt tot uw fantasie.

Met een bio-ethanol haard is dat mogelijk. Bio-ethanol levert bij verbranding alleen water en CO2 op - hetzelfde als wij als mens uitademen (en is dus niet schadelijk). En dus is er geen rookgas afvoer nodig. Bijvullen gaat eenvoudig met een automatisch vulsysteem vanuit een jerrycan die thuisbezorgd wordt, dus een gasaansluiting is ook niet nodig!

En buitenshuis?

Ook op het terras staat een haard fantastisch. Eenvoudig met een druk op de knop aan te zetten, mooi vuur dat lekker warmte geeft, maar geen rook! En super eenvoudig te plaatsen, want er is geen gasaansluiting of afvoer nodig. Dus of het terras nu gedeeltelijk open is, of afgesloten, plaatsing is geen enkel probleem. (NB: de haard moet wel droog staan)

Écht flexibel? Feestje?

En wat als je de haard mee kunt nemen naar het straatfeest, strand of andere lokatie? De haard is eenvoudig transporteerbaar, dus geen probleem! Er is wel stroom nodig om de brandstof vanuit de aparte tank in de brander te pompen en de veiligheids sensoren te laten werken. Maar wil je echt flexibel zijn, dan biedt een accu uitkomst: die biedt vele uren plezier op iedere gewenste lokatie. En de bio-ethanol kan gemiddeld 10 uur branden zonder bijgevuld te worden. Hiermee wordt het echt een draagbare sfeerhaard!

Veiligheid

Een aantal veiligheids bezwaren die bij traditionele bio-ethanol haarden worden genoemd zijn bij de produkten van Enjoyable Warmth niet van toepassing:

  • Er kan tegenaan gestoten worden waardoor bio-ethanol lekt; bij inbouw is dit minder waarschijnlijk, maar mocht het toch gebeuren, dan wordt de brandstof toevoer direct afgesloten (brandstof zit in een aparte tank).
  • Het verbruikt zuurstof, waardoor het zuurstof gehalte in de lucht te laag wordt; klopt - ieder vuur gebruikt zuurstof, en daarom dient er geventileerd te worden (ventilatieroosters, mechanische ventilatie, of simpelweg een raam op een kier zetten). Maar mocht er onvoldoende geventileerd worden, dan waarschuwt de ingebouwde CO2 sensor en bij uitblijven van ventilatie schakelt de haard zichzelf zelfs uit.

Jouw super idee of ontwerp?

Heb jij een super idee of ontwerp voor jouw sfeerhaard? Mail het ons! Voor originele ideeën en fantastische ontwerpen geven we af en toe kortingsbonnen tot 50% cadeau!